Lokale Roefelcomités

De organisatie van Roefeldagen geschiedt door lokale Roefelcomités. Deze comités bestaan uit vrijwilligers, soms ondersteund door welzijnsinstellingen en/of de gemeente. Tijdens de Roefeldagen zijn rond de 3500 vrijwilligers actief bij de begeleiding van de kinderen en de ontvangst van kinderen in bedrijven en instellingen. Daarnaast zijn ongeveer 200 vrijwilligers gedurende het hele jaar actief met de organisatie van de Roefeldagen.

Vanaf de start van het Roefelen in 1993 zijn de lokale Roefelcomités ondersteund door het Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton. In 2009 is de ondersteuning van het Roefelen door Jantje Beton door een beleidswijziging gestopt, waardoor het aantal actieve Roefelcomités is teruggelopen. Sinds 2011 zien we, door de nieuwe impuls en actieve ondersteuning van de Stichting Roefelen, het aantal Roefeldagen weer toenemen. Klik hier voor een overzicht van de plaatsen waar afgelopen jaar in Nederland is geroefeld. 


 

© 2021

 Stichting Roefelen - info@roefelen.nl - Vriend van het Roefelen worden? Stort uw donatie op NL56 RABO 0135 891 973 - Dank u wel.