Stichting Roefelen

In 2011 is de Stichting Roefelen opgericht om het Roefelen in Nederland mogelijk te blijven maken. Tot 2009 ondersteunde Jantje Beton het Roefelen in Nederland, maar na een beleidswijziging heeft Jantje Beton besloten daarmee te stoppen. Een aantal actieve Roefelcomités heeft toen het initiatief genomen om een nieuwe landelijk Roefelpunt op te zetten. Zonder landelijke steun zou het Roefelen voor veel lokale vrijwilligerscomités niet mogelijk zijn.

De Stichting Roefelen heeft met behulp van een subsidie in het kader van het programma ‘Vrijwillige Inzet’ van het Ministerie van Jeugd & Gezin een doorstart kunnen maken van de ondersteuning van het Roefelen in Nederland. De methodiek is vastgelegd en nieuwe ondersteunende materialen voor de praktijk zijn ontwikkeld en geproduceerd. In 2015 is Stichting Roefelen gestart met de projecten 'Meer roefelen' en 'Profielstages'. Hiervoor heeft de Stichting een financiele bijdrage ontvangen van het VSBfonds, het Oranje Fonds en Stichting Madurodam Steunfonds. Mede door deze bijdragen is het aantal Roefeldagen en -projecten in Nederland weer gestaag aan het toenemen. 

In het afgelopen jaar gingen in bijna 60 Nederlandse gemeenten duizenden kinde­ren van 7 tot 14 jaar op stap bij honderden instellingen, bedrijven en verenigingen. Ze maken dingen in het echt mee, die ze anders óf nooit meemaken, óf alleen van televisie of Internet kennen. Wilt u ook een Roefelproject starten in uw gemeente? Geweldig! Stuur ons dan vandaag nog een bericht via het contactformulier

Electriciteitsbedrijf 1 Roefelen in Wapenveld Koe

© 2023

 Stichting Roefelen - info@roefelen.nl - Vriend van het Roefelen worden? Stort uw donatie op NL56 RABO 0135 891 973 - Dank u wel.