Wapenveld

itemDetails.mainImage.alt

Provincie
Gelderland

Roefeldatum
23 juni 2014

Plaats(en) waar wordt geroefeld
Wapenveld

Website:
http://-

Onze roefeldag

Jan Ligthartschool ‘roefelt’ door Wapenveld

WAPENVELD- De kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de Jan Ligthartschool uit Wapenveld hebben traditiegetrouw 'geroefeld'. Roefelen is een bezoek brengen aan een bedrijf of instelling uit de eigen woonomgeving om zo op een snelle manier kennis te maken met de verschillende werkzaamheden. Een aantal ondernemers in Wapenveld werd benaderd met als invalshoek techniek, zorg en detailhandel. 

De deelnemende bedrijven en instellingen waren Hardeman C1000 supermarkt, Autobedrijf Rorije, Hubo Zwerus, Fysio + Fitness Noord Oost Veluwe, Boerderij Van der Beek, Philadelphia Woonzorg, Reumacentrum Groot Stokkert, Heetkamp Orthopedische Schoenmakerij en De Hekserie. Alle bedrijven hadden zich goed voorbereid om de kinderen een overzicht te geven van hun veelomvattende werkzaamheden. De reacties van de kinderen waren enthousiast. “Ik dacht, het zal wel saai zijn, maar het was heel interessant om eens te zien wat hier allemaal gebeurt”, was een veelgehoorde opmerking. Een pluim dus voor de vertellers, die de kinderen op een speelse wijze wisten te informeren. De kinderen konden namelijk overal activiteiten uitvoeren die met het dagelijks werk van doen hebben. Mede door de voorbereidingen en de begeleiding van de ouderraad van de Jan Ligthartschool kunnen de kinderen terugzien op een geslaagde ochtend. De bedrijven werden voor hun ontvangst en uitleg door de kinderen met een bloemetje bedankt.

© 2022

 Stichting Roefelen - info@roefelen.nl - Vriend van het Roefelen worden? Stort uw donatie op NL56 RABO 0135 891 973 - Dank u wel.